Ja mam na 3 rolkach i to domena tylko pierwszych egzemplarzy silnika o kodzie AGR.
Wymiana paska rozrządu
Zwiń
X
-
Tak, demontuje się łapę podwieszenia silnika.Zamieszczone przez Szakal_842.0TFSI bo niewiedzieć czemu urwało łape przy silniku, a był zmieniany rozrząd, i tak pytamZamieszczone przez robekcoolW którym silniku?Zamieszczone przez Szakal_84czy do zdejmowania rozrządu zdejmuje sie mocowanie łapy silnika od strony rorządu
Za lekko przykręcona była lub gwint przeciągnięty podczas montażu.
Komentarz
-
-
a czy to możliwe bo samochód od wymiany rozrządu zrobił no około 27Tyś/km i dopiero teraz by sie urwało. Wymiana rozrządu była robiona w autoryzowanym serwisieZamieszczone przez robekcoolTak, demontuje się łapę podwieszenia silnika.Zamieszczone przez Szakal_842.0TFSI bo niewiedzieć czemu urwało łape przy silniku, a był zmieniany rozrząd, i tak pytamZamieszczone przez robekcoolW którym silniku?Zamieszczone przez Szakal_84czy do zdejmowania rozrządu zdejmuje sie mocowanie łapy silnika od strony rorządu
Za lekko przykręcona była lub gwint przeciągnięty podczas montażu.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Wszystko możliwe, ale znając życie to i tak powiedzą Ci w ASO, że to zmęczenie materiału, albo niewłaściwa eksploatacjaZamieszczone przez Szakal_84a czy to możliwe bo samochód od wymiany rozrządu zrobił no około 27Tyś/km i dopiero teraz by sie urwało. Wymiana rozrządu była robiona w autoryzowanym serwisieZamieszczone przez robekcoolTak, demontuje się łapę podwieszenia silnika.Zamieszczone przez Szakal_842.0TFSI bo niewiedzieć czemu urwało łape przy silniku, a był zmieniany rozrząd, i tak pytamZamieszczone przez robekcoolW którym silniku?Zamieszczone przez Szakal_84czy do zdejmowania rozrządu zdejmuje sie mocowanie łapy silnika od strony rorządu
Komentarz
-
-
Piękna opinia rzeczoznawców...Zamieszczone przez Szakal_84Mechanicy w ASO i prezes serwisu stwierdzili że auto ma swoje lata i niektóre cześci tracą swoje właściwości, i mocowanie łapy silnika mogło ulec "żużyciu"
nie uważają jakoby wymiana rozrządu miała wpływ na uszkodzenie mocowania łapy silnika :roll:
Trudno aby ktoś kto wydaje opinie w sprawie która go dotyczy świadczył przeciwko sobie...
Obstawiam że to mocowanie straciło swoje właściwości ale po wizycie w tym serwisie... :szeroki_usmiech
Tak jak napisał robekcool
Jesteś stałym klientem czy to pierwsza wizyta w tym ASO..?
Komentarz
-
-
Hej,
Piszę żeby nie tworzyć nowego tematu
- oznaczenie mojego silnika "ATD, AXR" po vin dekoderze.
Kupiłem od rodziny skode z 2008 r. w chwili obecnej auto ma najechane 72 tyś. - jak wygląda kwestia wymiany rozrzodu, bądź co bądź samochód ma już 8 lat / stąd też moje pytanie czy mogę z tym zaczekać skoro nie ma żadnych objawów dźwiękowych czy najlepiej od razu wymienić?
Komentarz
-
-
pisze żeby zakończyć wątek.. zerwało 3 śruby mocujące łape silnika, naszczeście wiecej nic sie nie stało, zmieniłem przy okazji rozrząd i autko smiga dalej.Zamieszczone przez BASTIAN001Piękna opinia rzeczoznawców...Zamieszczone przez Szakal_84Mechanicy w ASO i prezes serwisu stwierdzili że auto ma swoje lata i niektóre cześci tracą swoje właściwości, i mocowanie łapy silnika mogło ulec "żużyciu"
nie uważają jakoby wymiana rozrządu miała wpływ na uszkodzenie mocowania łapy silnika :roll:
Trudno aby ktoś kto wydaje opinie w sprawie która go dotyczy świadczył przeciwko sobie...
Obstawiam że to mocowanie straciło swoje właściwości ale po wizycie w tym serwisie... :szeroki_usmiech
Tak jak napisał robekcool
Jesteś stałym klientem czy to pierwsza wizyta w tym ASO..?
samochód naprawiłem poza serwisem ASO..
a serwisy ASO omijam zdaleka
Komentarz
-
Komentarz